آلودگی هوا باعث بروز کدام بیماری های پوستی می شود؟
آلودگی هوا بیش تر از آن چه که فکر می کنید، بر روی سلامت پوست شما موثر است! بسیاری از بیماری های جدی پوستی می توانند در اثر ورود ذرات بسیار ریز آلاینده هوا بروز پیدا کنند. در ادامه مهم ترین بیماری ها و اختلالات پوستی که در نتیجه آلودگی هوا تشدید می شوند را معرفی کرده ایم:
۱-پیری زودرس پوست
۲-بروز لنتی ژین ها:(لنتیگو (جمع lentigines) یک ماکول قهوه ای کوچک است که معمولاً روی صورت، دست ها و سینه قرار دارد.)
۳-کهیر:(کهیر هنگام قرار گرفتن پوست در معرض آلرژی ها و مواد خاص به وجود می آید که همه این ها در هوا هستند. اکثر مواد آلوده کننده مانند اوزون و نیتروژن دی اکسید می توانند به عنوان یک آلرژن عاملی برای ایجاد کهیرها در بعضی از افراد باشند.)
۴-اگزما:(یک اختلال پوستی شایع، ناهمگن، مزمن متناوب و اگزماتوز است که از دوران نوزادی یا اوایل کودکی شروع می شود و تا بخش زیادی از زندگی ادامه می یابد. این بیماری با عود مکرر همراه با خارش شدید مشخص می شود که کیفیت زندگی را بدتر می کند و رضایت درمانی بیماران مبتلا را کاهش می دهد.)
۵-اختلال عملکرد سد پوستی:(اختلال عملکرد سد پوستی با کاهش تولید مولکول های تمایز نهایی مانند فیلاگرین همراه است. یکپارچگی غیرطبیعی سد پوستی همچنین باعث افزایش کلونیزاسیون میکروب هایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس می شود که التهاب پوستی منحرف شده با Th2 را تشدید می کند.)
۶-آکنه:(مجموعه ای قوی از شواهد نشان دهنده ارتباط بین آلودگی و آکنه التهابی است. شیوع آکنه بین زنان آسیایی و قفقازی مشابه است، اما زنان آسیایی در مقایسه با زنان قفقازی که آکنه کومدونال در آنها شیوع بیشتری داشت (14%)، در مواجه با الاینده ها آکنه هایشان شیوع بیشتری نسبت به آکنه کومدونال (20 در مقابل 10%) داشتند. علاوه بر شیوع بیشتر آکنه التهابی، زنان آسیایی همچنین گزارش می دهند که علائم آن ها در دوره های آلودگی هوا تشدید می شود. مطالعات بعدی شواهدی را برای این تصور ارائه کردند به تغییرات کیفیت پوست، که به عنوان کاهش سطح ویتامین E و اسکوالن تعریف می شود.)
۷-سرطان پوست:(آلودگی با افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست مرتبط است. «آلاینده هایی» که به طور خاص با پوست واکنش نشان میدهند عبارتند از: اشعه ماوراء بنفش، PAHs (به عنوان مثال، بنزو[a] پیرن)، VOCs (به عنوان مثال، بنزن)، فلزات سنگین و O3. تصور میشود که اشعه ماوراء بنفش، یک آلاینده “فیزیکی” عاملی برای بیشتر سرطان های پوست در انسان است. سمیت ژنتیکی اشعه ماوراء بنفش به خوبی مستند شده است و اثر سرطان زایی آن به وضوح در داخل بدن در انسان نشان داده شده است. چند مطالعه اپیدمیولوژیک سرطان زایی برخی از آلاینده ها مانند آرسنیک یا سرب را بر روی پوست توصیف می کند. با این حال، بیشتر شواهد برای نقش آلاینده ها در سرطان های پوست از مطالعات in vivo بر روی حیوانات یا مطالعات آزمایشگاهی با استفاده از PAHs می آیند.)
دیدگاه خود را بنویسید